Scandinavian Trolling

Scandinavian Trolling (http://www.scandinavian-trolling.com/forum/index.php)
-   Elektronikprojekt (http://www.scandinavian-trolling.com/forum/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Lite frågor om Lowrance VHF Link-8 DSC/AIS (http://www.scandinavian-trolling.com/forum/showthread.php?t=4489)

Lidberg 01-29-2014 16:02

Lite frågor om Lowrance VHF Link-8 DSC/AIS
 
Behöver inhandla en ny Vhf då jag inte litar på min längre.
Och då tänkte jag på denna: http://www.olssonsfiske.se/lowrance-...573-c-435.aspx som det verkar vara bra pris på.
Nu några frågor: Vad är link-8 för nått?
Skulle denna antennen passa bra? http://www.olssonsfiske.se/glomex--a...809-c-329.aspx

Kommer jag kunna få upp fartygsinfo, fartygspossitioner mm genom att bara koppla in vhf:en via nmea 2000 på min plotter som är en garmin 4008?

Mvh Lidberg

Ps. vart kan jag få tag i ett antennfäste vinklingsbart för pulpiträcke i rostfritt?

Tamtam 01-29-2014 18:10

Stinkande bra pris på VHFen!!!!
Om du inte högmonterar antennen borde den vara längre men kanske inte värsta längden.... har en Glomex om runt 1,5m högmonterad utmärkt räckvidd.
Om din Garmin är NMEA 2000 kapabel borde det inte vara svårare än att lägga dropkabel till backbone och du får de funktioner du beskriver, NMEA 2000 standarden säger så men det är skilda fabrikat.......... dock känslan är att det borde fungera direkt med kanske nån inställning i respektive burk, inte tvärsäker.
Antennfästet du beskriver finns tvärsäker bara googla samt forska det dyker upp lycka till!
Exempel: http://www.ebay.com/itm/Rail-Mount-V...12d747&vxp=mtr

Lidberg 01-29-2014 18:23

Citat:

Ursprungligen postat av Tamtam (Innlegg 53105)
Stinkande bra pris på VHFen!!!!
Om du inte högmonterar antennen borde den vara längre men kanske inte värsta längden.... har en Glomex om runt 1,5m högmonterad utmärkt räckvidd.
Om din Garmin är NMEA 2000 kapabel borde det inte vara svårare än att lägga dropkabel till backbone och du får de funktioner du beskriver, NMEA 2000 standarden säger så men det är skilda fabrikat.......... dock känslan är att det borde fungera direkt med kanske nån inställning i respektive burk, inte tvärsäker.
Antennfästet du beskriver finns tvärsäker bara googla samt forska det dyker upp lycka till!
Exempel: http://www.ebay.com/itm/Rail-Mount-V...12d747&vxp=mtr


Dropkabel?? Backbone???

Tamtam 01-29-2014 18:27

Har du ett NMEA 2000 nätverk ombord?
isf är den långa kabeln med T-korsen på rad backbone och alla kablar till respektive instrument/sensorer osv är dropkablar.

Tamtam 01-29-2014 18:37

1 bifogad(e) fil(er)
exempel

Lidberg 01-29-2014 18:38

Japp. Jag har nmea 2000 nätverk. Då vet jag vad du menar:)

Tamtam 01-29-2014 18:47

Citat:

Ursprungligen postat av Lidberg (Innlegg 53111)
Japp. Jag har nmea 2000 nätverk. Då vet jag vad du menar:)

Lycka till då och posta om du köper Lowrance VHF, av allmänintresse om det fungerar (vilket i detta fall bör göra tveklöst dock är jag inte 100% säker...)
Blandningar av fabrikat inom NMEA 2000, långtifrån säkert att det fungerar men just i detta fallet borde det inte vara några problem alls men bara en känsla jag har, NMEA 2000, vhfen om kopplad till backbone signalmässigt borde få GPS input och AIS output från/till plottern via NMEA 2000 kanske krävs som sagt några inställningar.

Flodström 01-30-2014 00:14

Citat:

Ursprungligen postat av Lidberg (Innlegg 53091)
Kommer jag kunna få upp fartygsinfo, fartygspossitioner mm genom att bara koppla in vhf:en via nmea 2000 på min plotter som är en garmin 4008?

Mvh Lidberg

Ja, enl. reklamen så står det: "ja" på om den får upp AIS-data via NMEA2K

LUMI 01-31-2014 15:37

Citat:

Ursprungligen postat av Lidberg (Innlegg 53091)
Behöver inhandla en ny Vhf då jag inte litar på min längre.
Och då tänkte jag på denna: http://www.olssonsfiske.se/lowrance-...573-c-435.aspx som det verkar vara bra pris på.
Nu några frågor: Vad är link-8 för nått?
Skulle denna antennen passa bra? http://www.olssonsfiske.se/glomex--a...809-c-329.aspx

Kommer jag kunna få upp fartygsinfo, fartygspossitioner mm genom att bara koppla in vhf:en via nmea 2000 på min plotter som är en garmin 4008?

Mvh Lidberg

Ps. vart kan jag få tag i ett antennfäste vinklingsbart för pulpiträcke i rostfritt?

Klart du skall ha en sådan Lidberg så vi kan snacka på Bornholm och i Vänern ;)

TeamScuirus 02-02-2014 12:22

Jeg kjenner til flere som bruker Link-8 (eller Simrad utgaven RS35) sammen med Garmin og Raymarine plottere, ingen problemer.

Du må sjekke at VHFen har software versjon 1.2. Se på displayet når VHFen slås på for å se SW versjon. Tidligere versjoner kan problemer med NMEA 2000 kommunikasjon. v1.12 kom I juli så en ny VHF bør ha siste versjon, men sjekk for sikkerhets skyld.

Jeg har Simrad RS35 som er samme VHF, men med mulighet for trådløst håndsett, god lydkvalitet og bra range. Beste brukerinterface jeg har sett på noen VHF.


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 11:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
2009 Scandinavian.trolling.com© • Nucleus